Dneska je první podzimní den! Zatím tedy ještě není v plných barvách, dnešní podzim od nás z Bohnic vypadá spíš šedivě než barevně (taky možná proto tenhle příspěvek píšu z peřin a od hrnku čaje) ale je tu 💚

A při této příležitosti bych ráda tady na blogu vyvěsila vůbec první (cože? vážně první?) recept. Bude to recept na vegetariánské chilli. Stejně jako v létě nejradši jim lehká salátová jídla, na podzim mám nejradši ty husté fazolovito-dýňové pokrmy. A začněme tedy s chilli 🙂

Jpeg

Je to hrozně jednoduchá a velmi chutná večeře (či oběd druhý den do krabičky, v našem případě:))

Co budete potřebovat? (4-5 porcí)

  • 3 zelené papriky
  • 2 cibule
  • sójový granulát
  • plechovku s rajčaty
  • 3 libovolné plechovky fazolí či fazolových mixů (já použila 1x bílé fazole v tomatové omáčce a 2x fazolový mix s cizrnou)
  • chilli nebo pálivá paprika (čerstvá či v podobě koření)
  • česnek na dochucení
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej

Jpeg

 

Na pár kapkách oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku s paprikou (máme-li čerstvé chilli, přidáváme ho do směsi v tomto kroku). Stranou si uvaříme sójový granulát tak, jak ho máme rádi (já vařím spolu s oblíbeným kořením a sójovkou). Když nám zelenina zesklovatí, zalijeme všemi čtyřmi plechovkami a pomalu dusíme. Jakmile nám směs začne „bahnovitě“ probublávat, zasypeme 2-3 lžícemi pálivé papriky (pokud máme v podobě koření) a přidáme uvařený a vyždímaný! sójový granulát a důkladně promícháme. Dochutíme česnekem, solí a peřem.

Jpeg

Servírujeme se lžící kysané smetany a čerstvým chlebem. Mňam!

Doufám, že se všem zadaří a bude chutnat.

S láskou, M.M.