Přimrzlo a u nás v Bohnicích začal padat první sníh. A nám se konečně po delší době podařilo strávit klidný večer doma za zapnutými kamny příjemným nicneděláním. Poslední dobou začínají být tyhle večery skoro sváteční, Honza se dal na cestu odhodlaného programátora s plným nasazením a často to opravdu vypadá tak, že žijeme náš společný život na směny. Takže takovou tu večerní nudu si umíme jaksepatří užít. A v našem případě to byl plán – večer s Jessicou Day a Burritos!
Předně tedy musím přiznat, že placky jsem (zatím) nedělala svoje. Stydím se to přiznat, ale tahle večeře se začala připravovat po osmé hodině a to nám už chyběla síla i odhodlání k přípravě domácích placek. Ale není všem dnům konec!
Co budete potřebovat?
- Tortily
Na směs (vystačí asi na 5 tortill)
- čtvrt pytlíku červených fazolí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- rajčatový protlak
- čerstvé nebo sušené chilli, množství dle vlastního uvážení 🙂
- červená paprika (koření)
- sterilizovaná kukuřice (1/2 plechovky)
- 1 sáček rýže
Na oblohu:
- zeleninu (dle vlastních preferencí)
- 1 jogurt (obyčejný/veganský)
- 2 stroužky česneku
Na burritos si musíte nechat nejprve alespoň 8 hodin předem namočit červené fazole. Jakmile změknou, orestujeme je na nadrobno nakrájené cibuli, zalijeme rajčatovým protlakem a dochutíme kořením a česnekem. Na závěr do směsi přidáme kukuřici a zvlášť uvařenou rýži.
Zvlášť si připravíme dip z jogurtu a utřeného česneku.
Co dál? Na jednotlivé placky klademe po průměru směs, zasypeme čerstvou zeleninou a jogurtovým dipem.
A teď, jak to zhmotnit do žádaného tvaru? Připravila jsem jednoduchý a(snad) srozumitelný návod, jak tortilly skládat:
No a máme hotovo, večeře je na stole 🙂 Teď jen, aby takových večerů bylo víc… Další podzimní recepty najdete zde!
S láskou,
Výborné, krásně napsané a jídlo velmi chutné.